Güven Haber-SEN; ADANA'DA ''POSTACILAR TÜKENİYOR'' EYLEMİ düzenledi

17 Nisan 2022 13:58 Güven Haber-Sen 1745

Güven Haber Sen Genel Başkanı Ali KÖSE tarafından okunan basın açıklamasına Eğitim İş, CHP Önceki Dönem Milletvekili İbrahim Özdiş’te destek verdi.

Yüreğir PTT Önünde basın açıklamasını okuyan Genel Başkan Ali Köse; “181. yılını kutladığımız ulu çınarımız olan PTT de son dönemde yaşanan olumsuzluklara ve usulsüzlüklere şahit olmaktayız” dedi.

Köse açıklamasına şu şekilde devam etti;

 

Asırlar boyunca kamusal görevini yerine getirerek aziz milletimize hizmet veren PTT miz 2017 yılına kadar altın yumurtlayan tavuk olarak tabir edilmekteydi. Ancak gelinen noktada ulu çınarımız anılan tarihte Varlık Fonuna aktarılmıştır.

Varlık fonuna aktarıldıktan sonra her geçen yıl bir öncekini aratacak mahiyette zarar açıklamaktadır. Bu da yetmezmiş gibi zararın kaynağı olarak personel giderleri gerekçe gösterilmektedir.

Az personel çok iş ve çok kar mantığı ile iş ve işlemleri yürütmektedir. Sadece bununla da yetinmeyerek Genel müdürlüğün verdiği şifahi bir talimat ile Devir Oranlarını azaltmak için personel alımı yerine taşeron firma personellerine kanunsuz ve hukuksuz olacak mahiyette tebligat evraklarını emanet etmektedir.

Bu işleri firma çalışanı emekçilerimizi ateşe atmak sureti ile kendilerine yaptırmaktadır. Bunun bir örneği de basın açıklaması yapmak için seçmiş olduğumuz Adana ilindedir. Adana da ve diğer illerimizde işleri yoluna koymak maksadı ile Genel müdürlüğün şifahi talimatını kanunmuşçasına uygulamaya koyan tüm başmüdürlüklere Adana ilinden sesleniyoruz.

Kanunsuz emri uygulamaya devam etmeyin,

 

Her koşulda görevini vatanına / milletine hizmet etme bilinci ile yerine getiren, Pandeminin kahramanları emekçi kardeşlerimize psikolojik şiddet – Baskı ve Mobbing yapmaktan vazgeçiniz.

120 adet gönderi dağıtımı için Sayı dayatması ve teslim oranlarının %90 olması gibi nereden geldiği belli olmayan usul esas ve mevzuata aykırı UCUBE emirleri vermekten vazgeçin ,

Yaşanabilecek her türlü olumsuzluklarda Güven Haber Sen olarak konunun sıkı takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz. Bu vesile ile Genel Müdürlüğün almış olduğu ancak yazılı olarak tebliğ etmeye cesaret edemediği bu hukuksuz kararı kınıyor ve bir an evvel yeteri kadar personel alımı için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.

Değerli basın mensubu arkadaşlar ve emekçi kardeşlerim.  Güven Haber Sen olarak personel alımının bir an evvel yapılmasını beklediğimiz gibi özlük ve mali haklarımız için de mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Bunları sıralayacak olur isek ;

Çalışanlar arasında iş barışını bozan farklı statülerin tek çatı altında toplanması için gereken mücadelemizi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın..

Ve bizler sorunların bilince olarak vargücümüzle

         Eşit işe Eşit Ücret,

  • Performans dayatmasının kaldırılması,
  • Tek kişilik şubelerde güvenliksiz çalıştırılması
  • Fakülte mezunu dağıtıcı personellerin koşulsuz şartsız Gişe Büro görevine atanması,
  •  9 yıldır yapılmayan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının bir an evvel açılması,
  • Mağduriyet yaratacağı bilinen sayı ve %90 teslim oranı dayatmasına son verilmesi
  • Mesai saatleri haricinde karşılıksız Online eğitime son verilmesi
  • Fakülte mezunu posta dağıtıcılarının koşulsuz şartsız gişe/büro görevine çekilmesi,
  •  Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının açılarak torpile dayalı atamalara son verilmesi
  • 399 sayılı KHK ya tabi çalışanlarımızın daha önce söz verildiği gibi kendi statüsünde yükselmesinin sağlanması ve İHS dayatmasına son verilmesi,
  • 3600 ek gösterge kapsamına PTT personellerinin de dahil edilmesi
  • Fiili hizmet zammı / yıpranma payı
  • Tüm kurumlar için talep edilen 3600 ek göstergenin PTT emekçilerine de verilmesi gibi birçok çalışmayı hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

 Değerli basın mensupları ve emekçi kardeşlerim.

Nasıl ki bir polis memuruna her gün 50 hırsız yakalayacaksın denmiyor ise; Nasıl ki bir doktora günde 10 ameliyatı yapacaksın denemeyecek ise posta memuruna da sayı dayatması kabul edilemez. Daha düne kadar Dron ile posta dağıtmak isterken taşeron personele tebligat yaptırılması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu itibarla dağıtım aksaklığının simgesi olacak posta güvercinlerimizi göreve davet ediyor ivedilikle personel alımının yapılmasına dikkatleri çekmek istiyoruz.

Güven Haber Sen Yönetim Kurulu

Yorum Ekle

İlk Yorumlayan Siz Olun!
Güven İletişim ve Haberleşme Çalışanları Memur Sendikası

Türkiye genelinde hizmet veren Güven İletişim ve Haberleşme Çalışanları memur Sendikası'na ait kurumsal bilgilerin, faaliyetlerin, çalışmalar ve etkinliklerin yer aldığı kurumsal web sitesi.

Güven Haber-Sen

Anadolu yakası PTT Başmüdürlüğü yanı Rıhtım / İSKELE İŞ HANI kat:2 d:11
34000 kadıköy / İstanbul

Güven Haber Sen © Tüm Hakları Saklıdır.